Feb
12
2009

Carnavalul de la RO

Intr-o tara mai plina de maimutoi decat Disneyland cum este Romanica, exista doua tipuri de oameni: papusari si papusi. Binenteles, prima categorie este intens populata de… bastani: politicieni, judecatori, capetenii de tiganie, tot felul de bogatani, etc. De partea cealalta, NOI. Cu frica de criza, cu foamea-n glanda, si cu inceput de parkinson, ca ne tremura mereu mainile cand ne achitam rate sau dari catre stat, noi suntem cei care ne inscriem la categoria papusi (a se citi – marionete). Totul pana aici, desi gresit, pare oarecum logic, intr-o epoca in care banul conduce lumea. Din pacate, lipseste piesa cheie, care armonizeaza oarecum puterea banului in statele civilizate – egalitatea in drepturi.

Minoritatea are drepturi, majoritatea nu – cu Parazitii in efect, ne luam suturi in bot din orice directie daca nu facem parte din minoritatea “papusarilor”. Ma simt nevoit sa fac acest comentariu, vazand din ce in ce mai multe cazuri in care omul de rand este lipsit de drepturi in fata… bastanilor.

Ieri, STIRE. Tot ieri, ALTA STIRE. Dar oare eu, sa fi fost infractorul, va dati voi seama ca la aceasta ora concuram pentru Miss Boboc in puscarie? Ca tot veni vorba de stiri, va ofer si eu una. Una calda, din domeniu. Pe scurt: un prieten vinde o masina unui avocat. Avocatul nu-si face actele. Face accident si pleaca de la fata locului. Prietenul se trezeste cu politia la usa. Mai vreti stiri? E plin.

Oare de ce doar pe amenzile mele scrie pretul corect? Pentru ca 90% dintre noi suntem piticii catorva Gulliveri ahtiati de bani, putere si rautate.

Invata nu fi prost si-ai sa inveti ca n-are rost

Sa-nveti prea mult si sa ajungi ca sa fii luat de prost

Invata tu si pentru noi, ca n-avem timp de invatat

Noi invatam sa facem bani, parintii-asa ne-au invatat

Written by Lautaru in: General,Sa vorbim discutii | Tags: , , ,

No Comments

:) :( :d :"> :(( \:d/ :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :)>- toate »

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by XCC Media Iasi. WordPressTheme: TheBuckmaker. Lautaru`s Media 2008