Feb
24
2009

Noi suntem romani?

Eram nerabdator sa discut despre conferinta de ieri din Italia, a celor doi ministri Frattini si Diaconescu. Asadar, printre mucii trasi adanc pe nas si balbaielile cucoanei translator, am aflat ca nu se va intampla nimic. Doar mici circuri de presa, talk-showuri, iar pe strada, aceiasi infractori romani. Problemele sunt urmatoarele

De partea Romaniei, tiganii si taranii care inca se scobesc in nas cu lopata, avand la baza doua clase primare, si care n-au auzit de cuvantul psiholog, plecati en-gros in Italia, la spalat babe la cur sau la furat si violat.

De partea Italiei, sunt doua probleme. Prima ar fi presa italiana, careia scanteia Mailat le-a dat avant spre a manji poporul roman cu rahat. Pai ce, in Spania nu sunt cam tot atat de multi romani? S-or fi strans toti infractorii doar in Italia? Nu cred.

Pe de alta parte, justitia italiana are portile deschise pentru infractionalitate. E simplu. Ai ajuns in Italia? Nu ai unde locui sau ce manca? Violeaza o pustoaica de 14 ani. Ai doua avantaje: 1- te alegi cu o partida de sex pe cinste, 2- vei ajunge pentru cateva zile sa ai un acoperis deasupra capului, si o masa asigurata. Apoi pleci. Puscaria lor nu te tine prea mult, si oricum ai conditii mult mai bune decat aici.

Discursurile de ieri ale celor doi ministri il putem pune la categoria “pamflet”. Desi Cristian Diaconescu ne-a reprezentat cu onoare si demnitate tara, si ne-a sustinut drepturile, iar Frattini a aberat simbolic pentru fratii sai latini, solutiile, macar teoretice, nu au venit. Sa incercam sa ne educam tiganii/taranii? Sa convingem presa italiana de valorile noastre si de faptul ca mediatizarea excesiva a acestor cazuri nu-si are rostul? Sa-si revizuiasca Italia justitia, si sa ne trimita jigodiile inapoi? Acestea ar fi solutii!

De pe Mazgalici si de la mine personal, sa facem haz de necaz:

nufuratipoze-viol-romania-italia1

Oare eu… sau tu… cu ce suntem vinovati?

No Comments

:) :( :d :"> :(( \:d/ :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :)>- toate »

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by XCC Media Iasi. WordPressTheme: TheBuckmaker. Lautaru`s Media 2008