Mar
19
2009

Politia Romana – un organ nociv

picture-0153Inca una despre Iasi si promit ca mai fac o pauza cu urbea mea. Inca una, pentru ca, sincer, m-am saturat de adunatura asta de oameni albastrui, numiti politisti, si platiti din banii nostri.

In Piata Nicolina din Iasi se fura. Se fura de cand s-a inventat piata. Se fura din buzunare, se fura la cantar, se fura direct din magazin (auzeam acum vre-un an, de sarbatori cum o vanzatoare striga la alta: “Ai grija la casa de bani, ca lu Cutareasca i-a furat toti banii”). Deci se fura ca-n codru.

In fine, n-ar fi mare lucru, ca la noi in Romania se fura peste tot, nu doar intr-o piata, sau mai stiu eu unde. Partea care ma scoate din sarite este alta: “bravii” nostri politisti, ce fac? Vegheaza vanzatorii de tigari, ca nu cumva sa cumparam noi, romanasii, tigari de contrabanda.

In spatele pietei, dar si in fata, se vand tigari de contrabanda din Republica Moldova. Toata lumea stie lucrul asta, multi cumpara de-acolo, si chiar si eu fac lucrul asta. Sunt ieftine. Or fi sau nu proaste, dar sunt ieftine. Este si un lucru ilegal, ce-i drept.

Ceea ce tin sa-i intreb eu pe acesti politisti… ce e mai important nenea militian, sa veghezi sa nu cumpar eu tigari fara timbru sau sa ai grija sa nu raman fara nici unĀ  leu in buzunar?

Cu alte cuvinte, Politia Romana ne indeamna in felul urmator: Cumparati tigari legale, scumpe, ca oricum restul de bani o sa vi-i fure in piata, deci ce mai conteaza cati bani dai pe tigari… macar fii in regula.

In alta ordine de idei, ma gandesc in felul urmator: din cate stiu eu, am voie sa aduc 2 pachete de tigari peste grantita, deci am voie sa am doua pachete de tigari fara timbru la mine. Totodata, as putea foarte bine sa vreau sa vand acele pachete de tigari, ca poate nu mi-or place. M-as incumeta cu drag sa ies pe sub nasul politistilor si sa strig… “Hai, tigari, tigari. Vand tigari ieftine”

Concluzionez urmatoarea definitie: Politia Romana este o institutie platita din banii comunitatii, impotriva comunitatii.

1 Comment

:) :( :d :"> :(( \:d/ :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :)>- toate »

  • nu stiu, eu chiar nu am avut treaba cu politia din iasi…cam niciodata.Nu inspira frica…nu stiu sa puna piciorul in prag…nu stiu nimic. In italia…se schimba povestea ;)

    Comment | March 19, 2009

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by XCC Media Iasi. WordPressTheme: TheBuckmaker. Lautaru`s Media 2008