Mar
21
2009

Barack Obama si merele de aur

Aseara, la binecunoscutul show american “The tonight show” a lui Jay Leno, si-a facut aparitia presedintele americii Barack Obama. Totul ok pana aici, in fond, si la noi mai vine Base cu bagarea in seama pe la vreo tembeliziune. Ceea ce a vorbit insa Obama ne arata noua, romanilor, cat de in urma suntem.

Deci, ce spune acolo ne arata noua, romanilor, negru pe alb, de ce suntem in “criza” de cand ne-am “reinventat” in 89. Mai exact, toti suntem finantisti dar nimeni nu munceste (adica ne-am umplut de banci, si ne-am descotorosit de fabrici si uzine), toti traim din credite pe care in realitate nu ni le permitem consumand in final, mai mult decat producem. Deci America este in aceasta perioada, Romania dintotdeauna (minus coruptia).

O alta chestie care mi-a atras atentia – unii se mai trezesc la realitate. Noi? Niciodata. Cand oare vom auzi un guvernant roman sa-si asume raspunderea pentru ceea ce se petrece in tara, si sa nu mai arunce vina pe cei dinainte? In America se intampla. “Sunt problemele mele si este datoria mea sa le rezolv”. La noi? “Aia v-au adus in halul asta, noi n-avem ce sa va facem”

Americanii au inventat criza. Romanii au luat-o in serios.

No Comments

:) :( :d :"> :(( \:d/ :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :)>- toate »

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by XCC Media Iasi. WordPressTheme: TheBuckmaker. Lautaru`s Media 2008