Mar
28
2009

Actiuni de mediu

Am deosebita placere de a anunta pe cei care inca nu stiu de faptul ca astazi intre orele 20.30 si 21.30 va trebui sa stingem luminile pentru a ne alatura si noi Orei Pamantului.

Earth Hour este o actiune care se desfasoara pe tot globul si care are ca scop solidarizarea populatiei in lupta cu incalzirea globala si poluarea. Este de datoria fiecaruia ca intre aceste ore sa inchidem orice sursa de iluminat electrica pentru a ne alatura astfel acestei actiuni care a adunat pana acum sute de orase din intreaga lume.

Cine se alatura? Marile orase: Paris, Londra, New York, etc. Vedete, politicieni, iar la noi in tara, chiar Palatul Parlamentului va sta in bezna timp de o ora.

Binenteles ca s-a pus in ultima vreme intrebarea “Ce vom face la meci?!”. Dupa parerea mea, am putea avea grija ca orice sursa de curent si de iluminat sa fie oprita, ramanandu-ne televizorul pentru a urmari partida Romania-Serbia, asta, binenteles, daca nu mai putem de dragul echipei nationale. Eu personal, judecand dupa cate dezamagiri ne-a oferit echipa nationala in ultimii ani, as prefera sa las televizorul inchis, macar sa am bucuria ca am participat la Earth Hour, decat sa raman cu doua dezamagiri – nici meci bun nici ora pamantului. A, si oricum, e vorba de doar 15 min din meci deoarece acesta incepe la 20.45

Intamplator sau nu, si tot legat de mediu, ieri in apropierea Iasului, peste 6500 de oameni au participat la campania initiata de Realitatea TV – “Romania prinde radacini”. Daca initial era vorba de mult mai putini, pana la urma iesenii s-au solidarizat si au facut ceva util.

Pe langa primarul Gheorghe Nichita si presedintele CJ Constantin Simirad au mai participat personalitati politice ca Dan Carlan, Traian Dobre, Lavinia Sandru, Cristian Adomnitei, Varujan Vosganian, artisti ca Laura Lavric si Daniela Nane, fotbalistii Politehnicii Iasi impreuna cu antrenorul Cristiano Bergodi, voluntari de la licee si facultati, si chiar multi oameni veniti cu masinile personale, din dorinta de a se alatura acestei actiuni.

Am avut placerea de a planta un rand de 24 de copaci. Dat fiind faptul ca in ultima vreme nu mai facusem miscare, acum ma dor toate oasele, dar pot spune ca a meritat tot efortul. Placerea de a face ceva util pentru natura, soarele, efortul fizic de care aveam nevoie si distractia alaturi de prieteni au fost perfecte, si ma bucur ca am luat parte la aceasta actiune.

dsc02987

Written by Lautaru in: General,Sa vorbim discutii | Tags: , , ,

3 Comments

:) :( :d :"> :(( \:d/ :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :)>- toate »

 • maria

  ai uitat sa specifici ca te-am ajutat bre :)) la randul ala de 24 copaci.. :-" ce te faceai tu fara mine?!:D

  Comment | March 28, 2009
 • Da da, :* :* … Maria cu sapa, Lautaru cu harletzu. :D

  Maria si padurarii: Uite-l si pe nea Marin, e unchi-miu. Uite-l si pe nea Vasile, varu lu fratele lu tata. Uite-l si pe nea Mihai, prieten de familie :))

  Stefania: Mărie… da tu cu sapa… ca eu nu stiu. :))

  Comment | March 28, 2009
 • maria

  daca vede stefana ca i-ai zis stefania te omoara :)) ))Maria nu Mărie >:P hai k a fost prea tare:x :*

  Comment | March 28, 2009

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by XCC Media Iasi. WordPressTheme: TheBuckmaker. Lautaru`s Media 2008