Apr
23
2009

Manelaria Eurovision 2009

Va spuneam acum ceva vreme despre balkaniada care se anunta la Eurovisionul de anul acesta. Romania, Republica Moldova, Cehia, Serbia, Croatia si probabil si alte tari au pregatit pentru concursul de anul acesta niste piese “fara numar” pe ritmuri balkanice.

Una dintre aceste tari, si anume Serbia, se pare ca face eforturi puternice sa ia ceva lauri sau trofee la Eurovision. Cu ce? Cu o manea. Melodia lui Marko Kon si Milan Nikolic “Cipela” este o manica autentica, si, daca vreti parerea mea, si frumoasa.

Cum o promoveaza? Daca in cadrul concursului final vor fi nevoiti sa cante originalul, in limba sarba, au avut totusi grija ca mai toata lumea sa o inteleaga. Asadar, au cantat-o in mai multe limbi: varianta in limba rusa, limba franceza, limba greaca sau chiar in finlandeza. Mai este deasemeni si o varianta instrumentala, foarte frumoasa, daca cineva se plictiseste de atatea variante.

Doua lucruri ma amuza totusi pe mine. In primul rand, varianta in finlandeza, care nu-si are rostul, tinand cont de cat rock se serveste acolo, si in al doilea rand… de ce nu si o varianta in romana? Aici avem mai multe teorii. Prima ar fi ca romanii sunt deja manelizati, si vor vota in masa melodia Serbiei, deci nu mai avea rost sa-si bata ei capul cu o versiune romaneasca. Alta varianta ar fi ca manelisti romani ca Guta sau Salam sa se fi opus, sa nu le ia lor painea de la gura niste sarbi eurovisionisti.

In fine, ascultam originalul piesei ce va reprezenta Serbia la Eurovision la Moscova, o maneluta “shukara”…

Marko Kon & Milan Nikolic – Cipela

3 Comments

:) :( :d :"> :(( \:d/ :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :)>- toate »

 • Nu imi place deloc melodie:(( nu cred ca va apuca locurile fruntase..

  Comment | April 23, 2009
 • sFor … probabil nu`ti plac manelele … sau stilul asta balkanic. Oricum, fii sigur ca vor fi destui romani care o vor vota, si cu sigurantza si altii din tarile astea balkanice.
  Oricum… daca nu asta… macar sa nu iasa iar niste oracaitori rockeri… cum au fost acu vreo 2 ani…

  Comment | April 23, 2009
 • catalina

  mie mi se pare ca are o parte din “jaga,jaga”..dar nu e urata melodia…ce’i drept cam penibila dar nimic in plus..aa..sau mai e o melodie cu care e identica la refren..aia cu “mie, mie, mie, mie nici ca’mi pasa”..da melodia noastra nu a fost pic balcanica,a fost o copie dupa stilul lu ruslana..oricum ce am facut noi,a fost un mare kkt !ca deobice..doar trimitem oameni care stiu sa ne faca de ras..asta e..vb cu dan manoliu..”asta ne locul si gata”..piesa norvegiei super piesa..tare rau..pustiul ala cu basmul a reusit sa castige..bravo lui.mi’a placut mult de el.a..sau mi’a mai placut piesa croatiei..iar misto rau..da norvegia merita sa castige..cu astfel de show se vine la un concurs d’asta !:)

  Comment | May 19, 2009

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by XCC Media Iasi. WordPressTheme: TheBuckmaker. Lautaru`s Media 2008