Apr
27
2009

Petrecere cutremuratoare

Nu obisnuiesc sa scriu pe blog prea mult despre mine, dar despre week-endul asta trebuie sa povestesc nitel. Si asta pentru ca am avut parte de o petrecere “cutremuratoare”.

Daca normal, cand iti inviti prietenii la o petrecere, care mai e si de ziua ta, va urati “la multi ani”, “sanatate” si alte urari si multumiri, in cazul meu, primul lucru a fost instructajul in caz de cutremur. Am explicat tuturor unde sunt peretii de rezistenta ai apartamentului si ce trebuie sa faca in caz de cutremur.

Mergand cu vreo doua ore inainte de startul petrecerii, stateam cuminte la calculator, ca terminasem de aranjat boxaraia, paharele, bauturica si alte chestii si am simtit o vibratie sub picioare. Nu mi s-a parut prea suspect, tinand cont ca se intampla des asemenea lucru, cand mai explodeaza cauciucul la un camion peste strada. Totusi, ca sa verific, am iesit din camera si atunci a inceput sa ma zguduie sanatos cutremurasul de 5,3 pe scara Richter.

Ne-am luat in graba gecile, telefoanele, tigari, si-am coborat afara. Tot “satul” iesise in fata blocului si se discuta de zor. De mult nu mai vazusem atatea babe si mosnegi pe metru patrat, scosi din scorbura de cutremur. Discutau de zor si-si faceau cruce de parca ar mai fi contat daca mor cu degetul in nas, sau sub o bucata de tavan. E amuzant sa vezi o baba de 70 de ani mai speriata de cutremur decat tine, cand ea oricum mai are doua “Actualitati” si da ortu.

Partea mai trista de care ma feream era insa alta: ce ma fac eu cu petrecerea pe care am pregatit-o si am asteptat-o cu atata entuziasm? Daca nu mai vine lumea? Daca Doamne fereste mai vine unul in timpul petrecerii?

A mai calmat spiritele nenea ala de la institut, care a zis ca n-o sa mai vina nici unul, dar acum, ce te faci cu telefonia mobila? Daca intrebarea “l-ai simtit?” inrosea telefoanele si papa tot semnalul si asa slab al retelelor mobile, eu aveam nevoie totusi sa comunic cu invitatii.

Pana la urma au venit toti, am cutremurat blocul cu muzica, veselie si dantzavai, si totul a iesit ca la carte. A fost o… petrecere cutremuratoare.

Written by Lautaru in: General,Sa vorbim discutii | Tags: ,

1 Comment

:) :( :d :"> :(( \:d/ :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :)>- toate »

  • unu la mână: te-ai bețivănit fără mine [-( doi la mână: ce-ai cu babele mhă nene? buny a mea are 74 de ani și nu vrei sa stii ce-am patzit cu ea… 8-| fir-ar știrile ale naibii ca din cauza lor, femeia doarme aproape imbracata de strada ca nha! daca trebuie, tebuie… nici n-a mancat cateva zile, ca si asha.. se intreba cate “actualitati” mai prinde…
    ma bucur ca tu te distrai, eu ma uitam la “haunting” si cand am vazut a se mishca floarea din ghiveci am crezut ca-i o fantoma in casa :”> :”> ce sa faci? fiecare dupa cum il duce capu’

    Comment | April 27, 2009

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by XCC Media Iasi. WordPressTheme: TheBuckmaker. Lautaru`s Media 2008