May
04
2009

Lumea lui Vasile

25782Caut in continuare o persoana talentata la desen pentru a-i da un chip lui Vasile. Vasile – tanarul nostru de la tara, cu doua clase mai mult ca trenul, cu miros imbietor de rachiu in jurul lui, cu urme de seminte printre dinti si cu mainile tabacite de la desfacat porumb. Mai exact, il vom povesti pe vrednicul taran Vasile pe un blog special creat, caruia nu-i mai dau acum link, pentru ca oricum nu e nimic de vazut inca.

In continuare o sa fac o scurta introducere in lumea lui Vasile, venit la oras, in singurul mediu care nu-i da stari de lesin acestuia – piatza. In pietele din oras satenii vand tot felul de chestii vegetale scoase din pamant, de pe pamant sau oricum, legat de pamant, pe care Vasile al nostru il trudeste tot timpul anului, acumuland sudoare pe care o pastreaza tot anul asupra sa ca trofeu.

Si ca sa imbin aceasta povestioara cu fapte reale, va voi relata cum m-am dus eu in nenorocita asta de piata duminica pe la pranz, sa cumpar pe langa cartofi si rosii niste esenta de rom. La tarabe, mama lui Vasile, de meserie sudor, unea cu talent doua tigari Plugaru (TM) si sorbea prin ochii ei rosii de bautura, singurul client la acea ora – EU. Dupa ce isi trage cu maiestrie mucii in carapace ca si cum ar fi savurat un pahar de Pepsi in desertul Saharei, mamica lui Vasile ma serveste: 2 kile de cartofi si unu de rosii.

Acum ca am terminat cu produsele vegetale, merg sa caut produsul lipsa: esenta de rom. Ies din piata, si caut magazinele care mai erau deschise: bar, bar, crasma, “magazin mixt” (adica tot bar), poker, sala de jocuri, bar. Intre ele, un mic magazin alimentar… deschis. Dau sa intru, dar un nene cu nasul rosu impinge usa, striga ca e inchis si mai trage un pahar de vin de la dozator. La naiba, e tot bar.

Vasile al nostru, plictisit sa vanda in piata alaturi de ma`sa si in zilele de week`end, dupa ce a vizitat cateva “magazine” a hotarat sa faca ceva distractiv: isi bate nevasta. De fapt, el nu vrea sa faca asta, dar dupa doua “litre” de rachie, orice “mangaiere gingasa” a unui taran crescut la lopata poate deveni o arma letala. Ea urla, si toata lumea se uita, dar nimeni nu face nimic. De ce? In primul rand pentru ca si ceilalti cercopiteci din zona au aceleasi obiceiuri, si in al doilea rand pentru ca oricine ar interveni, ar avea mari sanse sa primeasca un raspuns de genul: “e barbatul meu, are dreptul sa ma bata” (replica auzita din alte fapte reale).

Revenind la esenta mea de rom, ies din “zona de conflict” cu tarani si reintru in civilizatie. Si pentru ca oi fi intrat eu in normalitate, dar tot in Romania eram, care sa fi fost singurele magazine deschise? Farmacia X perete-n perete cu farmacia Y, urmata la mica distanta de farmacia Z. Ah, si vreo doua tonete cu adidasi Naic, Adibas sau Pu….

Cam atat. Asta e Vasile, sau ceea ce va fi el, daca-i vom gasi artistul. Lautaru pleaca din localitate azi, si va pupa brusc pe perciuni.

Bahta lo!

Written by Lautaru in: General,Sa vorbim discutii | Tags: , ,

3 Comments

:) :( :d :"> :(( \:d/ :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :)>- toate »

  • seamana cu Piata Nicolina :))

    Comment | May 4, 2009
  • Seamana cu orice piatza… dar DA, E piatza Nicolina :P

    Comment | May 4, 2009
  • Pacat ca nu ai gasit pe nimeni, inca, sa-i dea lui Vasile un chip. Il astept cu nerabdare, la fel ca pe fiecare articol al tau. Vasile ar putea la fel de bine sa aiba acelasi comportament si daca n-ar fi fost crescut in mediul rural. Sunt destui oraseni mai tarani decat unii consateni de-ai lui Vasile.

    Comment | May 4, 2009

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by XCC Media Iasi. WordPressTheme: TheBuckmaker. Lautaru`s Media 2008