Apr
22
2010

Sa vorbim una, alta

Hai sa mai vorbim una, alta…

Una:

Din ciclul “Un stol de vaci croseta caramizi intr-un bec” va prezentam… Guvernul Romaniei. Evident, membrii guvernului, chiulangii la grupa pregatitoare de la gradinita, nu pot face inca diferenta intre un tanc si un avion. Micul Boc nu intelege de ce un tanc poate merge prin nisipurile desertului, dar un avion nu poate zbura printr-un nor de cenusa vulcanica. El inca a ramas la stadiul in care se plimba prin galeriile de furnici mergand in picioare si se intreaba de ce furnica poate cara o greutate de 100 de ori mai mare decat ea, iar el nu-si poate cara hoitul prin deplasari cu avionul.

Alta:

Continuand cu de-ale mele, pentru ca banuiesc ca v-am stresat destul cu politica, va pot spune ca ma bucur din plin de primavara. S-a umplut de flori in toate gradinile, in toti copacii, in toate intersectiile. Vanzatorii ambulanti te intamplina la fiecare trecere de pietoni cu galeti pline de narcise, si te invita sa gusti primavara cumparand o floare. Singura problema este ca sutele de narcise frumos mirositoare nu reusesc sa acopere duhoarea de hoit a vanzatoarelor nespalate cu secolele. Deseori astept cu jale cele 50 de secunde de la semafor si sper ca micul dejun sa ramana la locul lui, in stomac. Oricum, cred ca florile alea rezista eroic.

Tot despre mine, si tot de primavara: Cristi Lautaru isi face banca. Doua lemne ici, doua lemne colo, o masuta, un gratarel, un pavilion ca sa acopere micul cuibusor in zilele insorite de vara, si viata e frumoasa. Asta pentru ca mereu trebuia sa improvizez ceva, cand venea vorba de-un whist, sau alte activitati in aer liber cu prietenii. Evident, urmeaza un hamac, o pergola si vreo doua plăşmi, dar asta cu alta ocazie. Stiu ca nu-i mare branza maretul meu proiect, dar de mult imi doream, si acum, ca m-am pus pe treaba, simt nevoia sa ma laud. Ca să trăim bine! Hă! Hă!

4 Comments

:) :( :d :"> :(( \:d/ :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :)>- toate »

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by XCC Media Iasi. WordPressTheme: TheBuckmaker. Lautaru`s Media 2008